31/05 20:00

MORGAN DELT + ALPHA WHALE

Fans van Jacco Gardner en Mikal Cronin mogen zich al beginnen opwarmen.

Democrazy presenteert ...

Concert

Morgan Delt (us)

Zaal

Morgan Delt kwam in 2014 op de proppen met debuutplaat Morgan Delt, een hapklare brok voor mensen met een voorliefde voor de psychedelische rock van de jaren zestig. Pitchfork was er als de kippen bij om het album te omarmen en omschreef het als "a carefully built mosaic of jangly power pop, fuzzed out martian rock, and did-it-myself B-movie soundtracking that dissolves into a melted mess". 

Het leverde Morgan Delt een contract op bij het roemruchte Sub Pop label, dat vorig jaar opvolger Phase Zero uitbracht. Het retrogeluid maakt plaats voor heldere popsongs, maar de psychedelische sound van de jaren '60 is nooit ver weg als je luistert naar nummers als "Some Sunsick Day".

Speelde hier vroeger op

  • 31-05-2017
Concert

Alpha Whale

Zaal

Alpha Whale is een band van Belgische bodem, met leden uit Brugge en Oostende. De band tekende bij het platenlabel 62TV, waar in juni 2015 hun debuutalbum Alpha Whale op uitkwam. Cutting Edge omschreef dit album als  “dromerige, lome surfpop, gedragen door twangy gitaren, licht psychedelische melodieën, duistere zang en goed gedoseerde 'oooh-oohs' op de achtergrond".

In 2017 is het tijd voor nieuw materiaal. Hun EP Ok, Sunshine verschijnt op 17 april en draaft verder op hetzelfde sfeertje van onbezonnenheid, nostalgie en het heerlijk niets doen.

Alpha Whale surft mee op de stroom van dromerige, psychedelische blues die je ook wel hoort bij bands als Thee Oh Sees, Allah-Las en een Ty Segall. Dichter bij huis denken we ook meteen aan de instrumentale trips van Condor Gruppe.

Speelde hier vroeger op

  • 31-05-2017
  • 12-06-2016
  • 24-09-2015