29/09 19:30

Oost.Best 2017 - préselectie

Zes bands strijden voor een plek in één van de halve finales van Oost.Best! 2017.

Concert

Beech

Zaal

Kristof Souvagie dobbert al enkele jaren op een zee van slackerpop. Onderweg naar nergens viste hij op een zonnige middag in 2016 twee schipbreukelingen op die kost en inwoon verdienen door een zeebrieswaardige ritmesectie te voorzien bij zijn nummers. De sloep werd ‘Beech’ gedoopt en vaart in het kielzog van Pavement, The Brian Jonestown Massacre en Neil Young met een zonneslag.

Speelde hier vroeger op

  • 29-09-2017
Concert

Gilman

Zaal

Vijf muzikanten. Stuwende drums en nijdige gitaren. Daartussen donkere synths die zich dreigend uitrollen.

"GILMAN escaleert van stilstaand water naar een fikse vloedgolf.
Soms triest, maar altijd bloedmooi en groots."

GILMAN kreeg een plaats op Boomtown, werd door Studio Brussel geselecteerd voor De Nieuwe Lichting 2015 en opende Crammerock.

Speelde hier vroeger op

  • 29-09-2017
Concert

Orkatrofee

Zaal

Orkatrofee brengt eigentijdse muziek die ‘toevallig’ in het Nederlands wordt gezongen en mikt op hoofd, hart en benen tegelijk. Daardoor positioneert het zich binnen de hedendaagse Nederlandstalige alternatieve pop tussen namen als Eefje De Visser, Spinvis, Senne Guns, Bazart ...

Speelde hier vroeger op

  • 29-09-2017
Concert

Raman.

Zaal

RAMAN. is een jonge band met Gents-Brusselse roots. Ze brengen een mix van wat ‘iets nieuws’ wordt genoemd en alternatieve rock ‘n’ roll met steeds een voet in blues- en rootsgronden.

Invloeden als Jeff Buckley, Leonard Cohen, Chris Whitley, Triggerfinger, Portishead, PJ Harvey, The White Stripes... zijn niet te ontkennen.

RAMAN. werd in de zomer van 2016 met hun eerste volwaardige live concert ooit winnaar van het muziekconcours Jonge Wolven.

Speelde hier vroeger op

  • 29-09-2017
  • 07-09-2017
Concert

Static Party Poses

Zaal

Ten huize van de broers De Prez kan men naast gezelligheid en goeie koffie ook vaak mooie muziek horen klinken. Hun voorliefde voor de krakende en ingetogen weemoed ten tijde van de vorige eeuwwisseling (denk Sparklehorse, Elliott Smith, Black Heart Procession, ...) bracht hen tot het maken van een eigen EP, Pawshop Hi-Fi. Hun zolderkamer werd de laatste maanden bevolkt door een volwaardige band

Speelde hier vroeger op

  • 29-09-2017
Concert

Yung King Jay

Zaal

Hip Hop / Rap

Speelde hier vroeger op

  • 29-09-2017