10/05 18:00

PSYCH OVER 9000

Dit wordt de tweede editie van Psych over 9000, een nieuw festival in Gent.

Twaalf bands uit binnen- en buitenland spelen in de Gentse binnenstad op drie clubpodia: Charlatan, Trefpunt, en Kinky Star. Eén ticket geeft toegang tot de drie locaties. Het festival focust op psychedelische muziek in de breedste betekenis van het woord.

Concert
18:20

BUDGET TRASH

Café

Budget Trash zijn vier jongemannen uit Brugge, die na een dag skaten duidelijk nog niet uitgeteld zijn en daarom maar besloten om een band te beginnen. Begin dit jaar gooiden ze alle eerder gemaakte nummers weg en ruilden ze hun fuzz voor een reverb-pedaal. Onlangs stonden ze nog op het podium voor de Humo's Rock Rally finale. Kom mee surfen op hun slacker vibes en laat je bekoren door deze charismatische dudes!

Speelde hier vroeger op

 • 10-05-2018
Concert
18:20

Bront

Trefpunt

Bront, da's garagerock die graag het pedaal stevig induwt voor heerlijke jams. De leden zijn ook actief in andere bands, als het ware een superband van de nieuwe lichting garagebandjes die ons land rijk is. Met onder andere Casper van O'Grady, Raf van Moar, Niels van Lagüna (drukke dag voor die jongen), en dit onder leiding van Brent Pauwels (ook stichtend lid van Voodooland).

Speelde hier vroeger op

 • 10-05-2018
Concert
19:00

Ouzo Bazooka (il)

Zaal

De Israëlische psychrockers van Ouzo Bazooka halen naar eigen zeggen heel wat inspiratie uit hun thuisstad Tel Aviv. Die culturele melting pot en karakteristieke exotische, Oosterse sferen vult de band aan met invloeden uit hard rock, psychedelica, garagerock and surf, tot er een heel uniek en eigenzinnig geheel aan spirituele rock-’n-roll ontstaat. Uitermate geschikt voer voor fans van The Black Angels, Naxatras en Black Mountain!

Speelde hier vroeger op

 • 10-05-2018
Concert
19:00

The Tubs

Kinky Star

Lang leve de Belgische garagescene! En lang leve The Tubs, die daarin een prominent plekje bezetten. De Gentse groep bracht in het najaar van 2017 al z'n vierde plaat uit, Happily Ever Jaded, en daarop werd hun zonnige, lofi catchiness vakkundig bijgekruid met lofi americana, garagerock en psychedelica. Als je weet dat dit viertal verder Burger Records en Gnar Tapes als muzikale thuishavens heeft - naast Belgische toplabel Oddie Records - hoeft het geen betoog dat The Tubs een broeierig stukje West-Coast naar Gent weten te brengen.

Speelde hier vroeger op

 • 10-05-2018
Concert
19:45

Lagüna

Café

Lagüna is zonder twijfel een van dé Belgische revelaties die zich de laatste jaren een weg uit de underground naar boven baande. De Antwerpse band won De Beloften in 2017 en plakt daar dit jaar netjes de finale van Humo’s Rock Rally achter. Dat eigenzinnige postpunk-fundament diept het vijftal uit met heel wat melodie, terwijl ijle synths en een groovende ritmesectie elkaar enkel maar versterken. Verwacht je binnenkort aan een eerste release; met de livereputatie zit het intussen he-le-maal goed.

Speelde hier vroeger op

 • 10-05-2018
Concert
19:45

Anna Burch (us)

Trefpunt

Anna Burch, een jonge zangeres/songwriter uit Detroit, is allesbehalve een groentje in muziekland. Ze stond al achter de micro bij bands als Frontier Ruckus en Failed Flowers en maakt al sinds haar tienerjaren eigen demo’s. Pas onlangs goot ze die in een heus debuut, geheimzinnig Quit The Curse getiteld. Indiepop uit de zestiger jaren fuseert ze met hoekige altrock, met artiesten Courtney Barnett en Alvvays die om het hoekje loeren in Anna’s sound. Loud And Quiet Magazine gaf de mooie 8/10 aan haar debuut, en ook live brengt ze minstens even makkelijk in vervoering.

Speelde hier vroeger op

 • 10-05-2018
Concert
20:30

Jacuzzi Boys (us)

Zaal

Ongegeneerde lo-fi esthetiek, een voorliefde voor psychedelica, en gevoeligheid voor old-school pop: het trio Jacuzzi Boys klinkt als de directe afstammeling van de 60's garagerock. Hoewel de band 50 jaar geleden de perfecte tegenhanger van de British Invasion konden geweest zijn, is Jacuzzi Boys een product van de 21ste eeuw.

Speelde hier vroeger op

 • 10-05-2018
Concert
20:30

Phoenician Drive

Kinky Star

PHOENICIAN DRIVE zeskoppig monster dat psychrock mengt met invloeden uit het Midden Oosten en het Middelandse Zeegebied. Jonge Brusselaars, opgevoed door de melting pot die onze hoofdstad is, die niet nalaten de hele boel bij te kruiden met fuzz, kraut, en percussie.

Speelde hier vroeger op

 • 10-05-2018
 • 23-11-2017
Concert
21:30

Bed Rugs

Café

Met Bed Rugs hebben we al enkele jaren onze eigen nationale psychpop-trots rondlopen, alsof The Beatles, Tame Impala, Flaming Lips én Neutral Milk Hotel plots een liefdesbaby ter wereld wierpen.

Speelde hier vroeger op

 • 10-05-2018
 • 06-03-2015
Concert
21:30

Ulrika Spacek (uk)

Trefpunt

Schoolmakkers Rhys Edwards en Rhys Williams houden duidelijk van de Europese metropolen. Ze woonden een tijd lang samen in Berlijn, waar ze in 2014 Ulrika Spacek oprichtten. Uiteindelijk verkaste het duo naar Londen, waar een groot pand hen ruimte en tijd gaf voor de zoektocht naar een full band én eigen sound – die bevindt zich ergens op de raakvlakken tussen psychedelische pop, krautrock, indie en postpunk. Het vijftal speelde al supports van hedendaagse grootmeesters als DIIV, Parquet Courts, Sunflower Bean en Ought, en wist met twee dijken van albums wereldwijde lof te oogsten.

Speelde hier vroeger op

 • 10-05-2018
Concert
22:30

White Hills (us)

Zaal

White Hills maakte sinds 2005 al 13 albums en 6 EP’s. Deze gigant in de psychedelische muziekscene zag het licht door de samenwerking van Dave W. (gitaar, zang) en Ego Sensation (bas, zang), maar het duo haalt doorlopend verschillende andere muzikanten bij hun bezetting. Met twee verkennen ze eerst eindeloze soundscapes, om dan moddervette riffs door je trommelvliezen heen te jagen. Hun trippy escapades waren al te bezichtigen samen met o.a. Monster Magnet, MONO, The Flaming Lips, en Mudhoney.

Speelde hier vroeger op

 • 10-05-2018
Concert
22:30

Boytoy (us)

Kinky Star

De Brooklyn based muzikantes Saara Untracht-Oakner en Glenn Van Dyke speelden allebei al langer in bands, maar verenigden pas zo’n 5 jaar geleden hun gitaarkrachten als BOYTOY. Samen met drummer Matthew Gregory bracht de band al een debuut-EP, één album en enkele losse releases uit, en dat op toonaangevende labels als Burger Records en Papercup Music. Met Night Leaf verschijnt deze lente een volwaardige tweede worp, met méér van BOYTOY’s boeiende garagepop op rondgestrooid, die dan zowel knipoogt naar 60’s surf, 70’s psychedelica, 80’s punk als 90’s grunge.

Speelde hier vroeger op

 • 10-05-2018