20/02 20:00

THE LUNATICS IMPROCOMEDY MET PIET DE PRAITERE

Improcomedy & Stand-up

Als u Piet De Praitere niet kent van zichzelf, schaam dan op u en kijk naar verschillende schitterende reeksen - Bevergem om er één te noemen - waar deze man in meedeed.

Comedy
21:00

The Lunatics

Café

“The Lunatics” profileren zich al enkele jaren als de groep die “impro comedy” brengt. Geen improvisatietheater pur sang dus, maar erop gebaseerd.

De comedy staat voorop: de grap, de lach, de knotsgekke wending, de hilariteit dus. En dat betekent snelle, snedige, verrassende en komische scènes. Om de zoveel seconden lach je, of dat is toch de bedoeling.

“The Lunatics” zijn klein begonnen (wie niet?), maar groeiden gaandeweg. Nu na bijna 15 jaar is alles ons bijna bekend: cafés, jeugdhuizen, wankele podia en planken op bierbakken, parochiezalen, culturele centra, vuile loges en backstages met marmer, schouwburgen, ja zelfs festivals als Pukkelpop.

Altijd staan 4 spelers en een flitsende MC (Master of Ceremony) garant voor een brok stomende comedy. En het publiek bepaalt wat er wordt gespeeld: de personages, de titels, de locaties, de decors...

Te vergelijken met “Onvoorziene omstandigheden” en met “De Lama's”, maar in een eigen stijl. Kwatongen beweren zelfs dat het beter is.

Komt dat zien!

Speelde hier vroeger op

  • 15-05-2018
  • 08-05-2018
  • 24-04-2018
  • 17-04-2018
  • 27-03-2018
Comedy
22:00

Steven Degryse

Café

Toen Steven Degryse nog een klein Lectrrtje was, bracht hij zijn tekeningen wekelijks van de Izegemsestraat in Rumbeke naar de kantoren van De Weekbode in Roeselare. Tegenwoordig stuurt hij zijn werk voor De Standaard en andere titels door vanuit Gent.

Speelde hier vroeger op

  • 20-02-2018
Comedy
22:15

Piet De Praitere

Café

Hij is bekend als stand-upcomedian en met zijn typetjes Etienne met het open verhemelte en Dikke Gilbert de la Tourette.

De carrière van De Praitere begon in 1994 toen hij samen met Gunter Lamoot en Bart Vanneste De Groote Prijs W.P. Stutjens won. Als gevolg hiervan werkte hij mee aan Studio Kafka, een humoristisch radioprogramma met Kamagurka op Studio Brussel.

Uit dit programma ontstond zijn eerste typetje Etienne met het open verhemelte.

Naast zijn podiumvoorstellingen werkte De Praitere mee aan radio- en televisieprogramma's als Wees Blij Met Wat Je Hebt, Nonkel Pop en Comedy Casino.

Speelde hier vroeger op

  • 20-02-2018
  • 04-11-2014